dimecres, 2 de desembre del 2015


FLIPPED CLASSROM

El flipped classrom és una nova forma de donar classe d'una manera més innovadora, es centra en l'alumne i les seves necessitats i potencia la interacció del grup. En aquest mètode els alumnes han d'estar  implicats en la construcció del seu propi aprenentatge amb l'ajuda del docent. La relació entre alumne-professor és bidireccional. El procés de coneixement consisteix en fer la part tèorica a casa i la part practica a l'aula per resoldre els dubtes.

Després de realitzar el debat a la classe pensem que la classe invertida té avantatges però també inconvenients: Avantatges perquè és una forma diferent del model tradicional permet que els alumnes treballin la part teòrica a casa d'una manera tranquil·la i a partir d'això aprofitar les hores de classe per resoldre dubtes.

I els inconvenients del flipped classrom que alumnes poden no aprofitar el temps a casa per treballar la part teòrica i no preguntar a classe, l'altre és que no tots els alumnes disposen d'una connexió a la xarxa o de dispositius tecnològics, aquest mètode no es pot adaptar a totes les assignatures perquè algunes assignatures són molt teòriques i poc practiques.


Arribem a la conclusió que la classe invertida es pot realitzar sempre que tant l'alumne com el professor estiguin disposats a ser responsables de garantir un aprenentatge, en aquest cas els resultats seran postius per l'alumnat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada